BMW i3

BMW i3 iese din productie in aceasta vara

BMW i3

Unul dintre cele mai emblematice vehicule electrice prin pionieratul pe care l-a reprezentat în momentul apariției sale, se apropie de final. Producătorul auto bavarez a anunțat că va renunța la producția de BMW i3 în vara acestui an.

Va fi o ieșire din scenă cu capul sus, care ar trebui însoțită de aplauze. Dincolo de vânzările de peste 250.000 de unități în aproximativ 11 ani de viață, este foarte important de văzut contextul din momentul apariției sale. Combinat cu forma sa inedită, futuristică. Astfel vedem curajul de care a dat dovadă compania germană la acel moment, cu seria de vehicule BMW i.

BMW i3 nu va avea un succesor direct. Va fi înlocuit în portofoliul companiei de iX1, o versiune electrică a lui BMW X1, probabil cu unele modificări la nivel de finisaje chiar și în exterior.

Unul dintre principalele motive care stau în spatele acestei decizii este conversia fabricii BMW din Leipzig, care va fi adaptată pentru producția noului Mini Countryman.

Însă numele BMW i3 ar putea fi folosit în continuare pentru versiunea electrică a seriei 3, un sedan full-electric ce va fi lansat, cel puțin în primă fază, în China.

via Electrek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *